background img

Dekorasyon Fikirleri

EN İYİ 10 MUTFAK MODELİ

Kadınların evde en fazla zaman geçirdiği alanlardan biri olan mutfaklar, artık sadece yemek pişirme alanı olarak tasarlanmıyor. Aynı zamanda yaşam alanı olarak da tasarlanan mutfaklar, bir oturma odası işlevi görmeyi de başarıyor. İşte en popüler 10 mutfak modeli...

10- Yemek Masası Merkezli Mutfak Modeli



Oldukça klasik çizgilerle tasarlanmış olan bu mutfağın en önemli özelliği yemek masasını merkeze alan bir yapıda olması. Klasik çizgileri modern biçimde yorumlayan tasarımcı, espresso makinesi, ankastre bulaşık makinesi ve fırın gibi teknolojik ürünlerde gri rengi tercih etmiş. Beyazın sadeliği sandelyelere de yansırken, tabaklar için bulunan yerleşim biçimi oldukça şık dursa da fonksiyonellikten biraz uzak. Armatür tasarımında klasik bir tercihte bulunulurken, avize mutfağa oldukça modern bir hava katmayı başarmış.

9- Ferah Mutfak Modeli


Sözlerimize başlarken, mutfağın artık bir yaşam alanı olduğundan bahsetmiştik ki tasarımcı da bu mutfağı tasarlarken, yaşamın en önemli kaynaklarından güneşten ilham almış. Büyük cam girişlerinin dikkat çektiği mutfakta tezgah, camların etrafına kurgulanırken, güneş ışınlarının en üst düzeyde içeri girebilmesine özen gösterilmiş. Beyaz ahşap tasarımları ve turuncuya çalan parkeler ferahlığı tamamlayan en önemli unsurlar olmuş.

8- Dünya Renklerinden Mutfak Modeli


Pastel renklerin hakim olduğu mutfağın tasarımında renk seçimi dünya renklerinden esinlenerek kurgulanmış. Kahverengi, yeşil tonlarının hakim olduğu mutfakta tasarım anlayışı olarak hem klasik çizgilerden hem de modern çizgileren izler bulmak mümkün. Ahşap ve klasik tasarımlı yüksek sandalyelerin farklı bir hava verdiği mutfakta, eviye yerine kare beyaz bir lavabo tercih edilmiş.

7- Büyük Yemek Pişirme Alanı Sunan Mutfak Modeli


Benim bütün derdim yemek pişirmek diyenler, bu mutfağı tercih edebilir. Devasa boyuttaki yemek pişirme alanı ve davlumbazıyla dikkat çeken mutfağın pişirme alanının hemen yanında bulunan küçük dolaplar, yemek pişirmeye yardımcı pek çok ürünü muhafaza etmek için tasarlanmıl. Orta bölümde bulunan dev tezgah ve armatür sistemiyle iyi bir simetri oluşturan klasik mutfağın tasarımında beyaz ve kahverengi ahşap renkler tercih edilmiş.

6- Kırmızı Mutfak Modeli


Ahşapların neredeyse tamamının kırmızı renkli tercih edildiği ve modern bir tasarım anlayışına sahip mutfakta renk cümbüşü yaşanıyor. Böyle rengarenk bir mutfakta gözlerim yorulmaz diyorsanız, bu mutfak modeli tam size göre. Mutfağın üst bölümünde duvarlarda yer alan bölmeler, dolap yerine tercih edilmiş. Bu tercih görünüme hoşluk kazandırsa da fonksiyonellik açısından problemler doğurabilir. Yemek masasının ayrı bir bölme gibi bir alana tasarlanmış olması ve eskitme mobilya tercih edilmesi de başarılı bir zıtlık kombinasyonu yaratmış.

5- Çelik, Sofistike ve Modern Tasarımlı Mutfak Modeli


Çelik ve gri bir mutfağın modern görünmesi için çok etki edebilir mi sorusunun yanıtını bu mutfak modeli kesinlik veriyor. Vişne çürüğü/kahverengi tonlarının çelikle harmanlandığı mutfağın dolap tasarımlarından, armatür tercihlerine kadar her noktada sofistike bir tasarım anlayışı akıyor. Yemek pişirme tezgahında yer alan krem renkler de mutfağa ayrı bir hava katmış.

4- Turkuvaz Renkli Minimalist Mutfak Modeli


Turkuvaz genel anlamda çok zor ve yorucu bir renktir. Ancak bu mutfak tasarımının bu denli minimalist ve modern görünmesini sağlayan ana unsur, vitrifiye ve küçük dekoratif detaylarda turkuvaz renginin kullanılması olmuş. Gri granit tezgah ve beyaz ahşaplarla kombinlenen mutfağın dev yemek pişirme alanıysa dikkat çekici olmuş. Armatür tercihinde klasik bir model tercih edilirken, gri metal avizeler tasarımın en sıkıcı görünen parçaları olmuş.

3- Klasik Eskitme Ahşap Mutfak Modeli


Klasik tasarımlar 2014'ün modasını oluşturacak gibi duruyor. Eskitme tezgah, yemek masası ve dolap mükemmeliği bu mutfağın tasarımına yansıtmış. Neredeyse bir endüstriyel mutfağın ihtiyacını karşılayacak düzeydeki yemek pişirme alanı ve davlumbaz ise ihtiyaçları tam anlamıyla karşılayacak türden.

2- Ahşap, Beyaz ve Siyah Kombinasyonlu Mutfak Modeli


Ahşap, beyaz ve siyah kombinasyonu bir mutfağa ancak bu kadar yakışabilirdi. Islak zemin için vitrifiye vs kullanılmadığı mutfağın metal bölümlerinin tamamı siyah tercih edilmiş. Bulaşık tezganı ve yemek yeme alanı birlikte tasarlanan, mutfağın ahşap renkli tabureler mutfağa zarafet katmış.

1- Modern ve Klasik Kombinasyonlu Mutfak Modeli


Çağımızın en dikkat çekici tasarım anlayışlarından biri de klasik çizgilerle, modern çizgileri harmanlamak. Küçük bir mutfağı ancak bu kadar fonksiyonel şekilde tasarlamanız mümkündü. Üstelik panjurlar, renk geçişleri, bulaşık makinesi gibi metal ürünlerin renk uyumu kusursuz. Yerde tercih edilen parke rengi ise tasarımı tamamlayan en başarılı unsur olmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder