background img

Dekorasyon Fikirleri

KLASİK OTURMA ODALARI


Oturma odası kavramı denince günümüzde daha modern, daha minimalist anlayışlar ortaya konsa da halen klasik modeller gözde olmaya devam ediyor. Eski kafalı olmakla da açıklanabilecek bu anlayışın halen yoğun biçimde tasarımlarda devam ediyor olması üstelik halen talep görüyor olması da enteresan.

Kahverenginin neredeyse tüm tonlarına rastlayabileceğimiz bu oturma odasının renk katan tek şey belki de arka köşede yer alan yeşil büyük yapraklı çiçek.

Tavanından başlayan eskitme ruha şömineye kadar eşlik edilmiş. Ayna çerçevelerindeki tasarım dikkat çekici.

 Koltuk renk tercihleriyle daha iç açıcı bir konsepti olan odanın yeşil perdeleri, koltuk takımlarıyla kominlemiş. Tavan tasarımı ise büyüleyici.

Renk tonlarının çok fazla olmasıyla biraz gözü yoran bu oturma odası konseptinin en ilgi çekici yönlerinden biri de pencere tasarımı.

 Tam olarak klasik diyemeyeceğimiz, daha yakın dönem konseptli bu oturma odasındaki hakim renk tonu krem.
Koltuklarından sehpalarına kadar herşeyin zarafet koktuğu bu oturma odasının ortasında yer alan sehpa işlevi gören puf ilgiyi üzerinde toplamış.

Birbirinden farklı tasarımlı koltukları ve ahşap duvarlarıyla dikkat çeken oturma odasının perde, tablo uyumu gerçekten olağanüstü.

Farklı renkteki klasik koltuklar ve perde başarılı bir kombin oluşturmuş. Şömine ve orta sehpanın uyumuna da özen gösterilmiş.

Yüksek yan bölümlere sahip koltuklarıyla ilginç bir tasarım örneği sunan oturma odasında, şöminenin iki yanında yer alan kitaplıklar oldukça şık bir görünüm kazandırmış.

Ortada bulunan büyük puf şeklindeki sehpanın kapladığı odayı kaplayan diğer bir unsursa koyu kahverengi ile kremin arasında yaratılmaya çalışılan uyum olmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder