background img

Dekorasyon Fikirleri

2014 perde modası


Bu yıl perdelerde ve kumaşlarda bol bol altın ve gümüş detaylarla, brodeler kullanılıyor!

Bu bahar evinizin perdelerini yenilemeye karar verdiyseniz, perde ve kumaşlardaki trendleri öğrenmenizde fayda var. Designers Guild, Fabricut, Omexco, Casamance ve Nobilis gibi markalarının yanında kendi üretimi olan perdelik ve döşemelik kumaşlarla da dikkat çeken Tasarım Perde'nin yetkilileri; bu yıl yine brodeler ve kabartmalı dokulu kumaşların ön planda olacağını söylüyor.


Bu yıl altın ve gümüş de tekrar kumaşlara girdi. Altın-gümüş iplikleri ile işlenmiş brodeler veya kumaşların üzerine işlenmiş altın, gümüş, bakır, platin payetler çok moda. Perdelik ve tüllerde ise yine şaşalı bir döneme geçtik. Değişik jakar ve dokuma teknikleri ile dokulandırılmış tül ve perdelikler de evlere girmeye başladı.

Göze çarpan üç boyutlu kadife kumaşlar da, bu dokulara derinlik kazandırıyor. Bunların yanı sıra çok büyük brodelerle bezenmiş ipekler ve çiçek motifleri ve düz dokular da revaçta.

Kumaşta yeni bir çeşit ise aplike kumaşlar... İpek veya pamuklu bir kumaş üzerine çiçek, başka bir desen veya farklı kumaşlardan kesilmiş parçalar aplike ediliyor. Duvar kaplaması olarak ise şu anda daha parlak dokular isteniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder