background img

Dekorasyon Fikirleri

Renk seçimi yaparken dikkat edilecek 6 ipucu


1-Tavanı beyaza boyamak, fazlaışık almayan odalar için doğrubir tercihtir. Ancak, daha küçükodalarda, duvarı boyadığınız rengiyarı yarıya beyazla açıp tavanı burenge boyayarak daha uyumlu birhava yaratabilirsiniz.



2-Boyayacağınız odayı daha çok akşamları kullanacaksanız, renktercihinizi mutlaka kullanacağınızaydınlatma altında yapmalısınız. Aydınlatmanın cinsi, boyanın rengini büyük ölçüde etkilediği için, farklı bir ışıkta yapacağınız tercih sizi yanıltabilir.

3-Renk paleti oluşturmak için çeşitli malzemelerden yararlanabilirsiniz. Beyaza boyanmış bir tahtanınüzerine düşündüğünüz renk örneklerini yapıştırmak renklerin uyumu hakkında fikir sahibi olmanızı sağlar.

4-Seçtiğiniz rengi test etmek içinyaklaşık bir metrekarelik bir alan kullanmanızda yarar var. Seçtiğinizrengi en küçük ambalaj boyutundadenemek size bu konudayardımcı olacaktır.

5-Hazırladığınız renk örneklerine, kullanacağınız odada bakmanız, odanın kendine özgü ışığını da hesaba katarak doğru tercih yapmanızda yardımcı olacaktır.

6-Evinizdeki radyatör ve boruları duvarla aynı renge boyayarak göze çarpmalarını engelleyebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder