background img

Dekorasyon Fikirleri

28 ADIMDA EVİNİZİN DEKORASYONUNU KOLAYLAŞTIRIN


Kullanışlı depolama üniteleri sayesinde, sevdiğiniz objelerden vazgeçmeden rahat ve düzenli bir yaşam sürebilirsiniz. Bu dosyadaki önerilerle hem derli toplu bireve, hem de neyin nerede olduğunu bilmenin güvenine sahip olacaksınız.


1-Az önce sözünü ettiğimiz basit vestiyer yaratıcı dokunuşlarınızla şekilden şekle girebilir. Örneğin duvarın bir kısmını alt alta monte edilen kancalara ayırabilirsiniz. Bunlara da şık sepetler asıp mektup zarfları ve gazeteler için kullanabilirsiniz.Daha küçük ölçekli bir grup kancaya ise anahtarlarınızı asabilirsiniz.Böylelikle, her sabah anahtar aramak için vakit kaybetmemiş olursunuz.

2-Dağınıklığa karşı açtığınız savaşın ilk bölümünü kazanmak için girişte kullanacağınız raf sistemleri, birkaç askı, kutu,sepet ve bir bank yeterli. İster küçük bir apartman dairesinde yaşayın, ister müstakil bir villada, iyi organize olmuş bir giriş, evin en önemli aynasıdır.

3-Eğer küçük bir giriş mekanına sahipseniz tek bir mobilya ile birden fazla işlevi buluşturmak ilk hedefiniz olmalıdır.Evin girişindeki yüksek bir oturma elemanı hem ayakkabı giyinmeyi kolaylaştıracak,hem de altına yerleştireceğiniz tekerlekli kutular ve sepetlerle basit bir ayakkabılık işlevi üstlenecektir. Yine duvara bağlanan bir raf ve altına monte edilmiş askılarla basit ama kullanışlı bir vestiyer elde edebilirsiniz.

OTURMA ODALARI/SALONLAR

4-Özellikle cam kapaklı dolaplar, oturma,çalışma odaları, mutfak ve banyolar için idealdir. Ahşap veya lake gövdeli seçeneklerden evinize uygun olanlarını seçebilir; içlerine kitaplarınızı, tabaklarınızı ve sergilemek istediğiniz aksesuarlarınızı rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.

5-Salon ve çalışma odaları için üretilen kitaplık ünitelerinin pek çoğu, ayarlanabilir raf sistemlerine sahiptir. Bu size istediğiniz boyutta bölme hazırlayabilme imkanı verecektir. Gözlere uygun boyutlarda şık sepetler veya renkli pleksi kutular yerleştirip, bazı küçük eşyalarınızı buralarda saklayabilirsiniz.

6-Kaset, DVD ve CD'lerinizin genellikle elinizin altında olmasını tercih edersiniz.Onları dizebileceğiniz ahşap, hasır,plastik gibi pek çok malzemeden üretilen taşınabilir boyutaki kutularla dağınıklığın önüne geçmiş olursunuz. Bu tür malzemeleriniz sayıca çoksa açık raf sistemlerine de başvurmanızı öneririz.

7-Televizyonunuzu duvara asarakda salonda oluşacak kargaşayı hafifletmekmümkün. Televizyon askıları ile birlikte kullanılabilecek DVD ve video rafları bile var. Aslında duvarlarınızı akıllıca kullanarak evinizin aktif alanını genişletebilirsiniz.

8-Modüllerden oluşan duvar üniteleri özellikle TV üniteleri CD veDVD saklama dolaplarını içerecek biçimde tasarlandıkları için, derli toplu bir ev özlemi duyanlar için çok uygundur. Ayrıca elektronik cihazların yarattığı kablo kirliliğini de engellerler. Modüler olmaları sayesinde, zaman içinde artan ihtiyaçlarınız doğrultusunda eklemeler de yapabilirsiniz.

9-Çocuklar büyüklerle aynı ortamı paylaşmaktan çok hoşlanırlar. Büyükler ise salonda doğabilecek oyuncak dağınıklığından şikayet eder. Eğlenceli kutular ve sepetlerden oluşan ünitelerle hem yaşam alanınıza renk katabilir, hemde çocuğunuzla ortak bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.

10-Oturma odanızda kitaplık ve duvar ünitelerinizin yanı sıra, çekmeceli etajer ve dresuar gibi mobilyalara da yer verebilirsiniz. Bazı orta sehpaların tasarımları da açılabilir üst tablalarıyla,eşya saklamaya elverişlidir.

11-Sandık veya kutu görünümlü sehpalarda çok kullanışlıdır. Bu tür mobilyalar sayesinde her an göz önünde olmasını istemediğiniz eşyalarınızı içlerinde saklayabilirsiniz.

12-Keten veya polyesterden üretilen ve koltukların kollarına asılabilen cepli kumandalıklar dağınıklığı giderenen pratik yardımcı elemanlardan biridir.

13-Ev içerisine dağılan küçük parçaları en iyi saklama yöntemi renkli kutulardır. Ancak bizim önerimiz bunlar arasından özellikle çekmeceli örnekleri tercih etmeniz. Buralarda düğme, dikiş iğnesi ve iplik gibi ufak tefek aparatları saklayabilirken; kalem, takı, CD, DVD gibi farklı amaçlarda kullanılan objeleri de gruplayabilirsiniz.

HİZMET ODALARI/KİLERLER

14-Hizmet odası olarak adlandırılan özel bölümler ya da kullanılmayan ikinci bir tuvaletin iptal edilmesi sonucu oluşan ardiyeler, iyi organize edildiğinde evin tüm yükünü taşırlar. Özellikle uzun duvar boyunca monte edilen raflara pek çok malzeme yerleştirilebilir. Tabii ki raflar arasındaki yükseklikler, yerleştireceğiniz eşyaların boyutlarına göre farklılık göstermelidir.

15-Diğer taraftan, bir duvar üzerinde rafve askılardan oluşan düzenlemelere gidebilirsiniz. Şişe rafları, raflara tutturulabilen sepetler ve köşe rafları bu kompozisyona eklenebilen parçalardır. Alüminyum,galvaniz, plastik kutular ve kovalarda hizmet odaları için ideal.

16-Eğer ardiye olarak kullanabileceğiniz ikinci bir tuvaletiniz varsa ve bir koridor aaçılıyorsa bu odanın dışarıdan dolapmış gibi algılanmasını sağlayabilirsiniz.Sürgü ahşap kapılar sayesinde gömme dolap görüntüsü vereceğiniz oda, raf sistemleri ve askılarla kullanışlı bir giyinme odasına bile dönüşebilir.

YATAK ODASI

17-Düzenli bir yatak odası, güne iyi başlamanın ve bitirmenin ön koşuludur.Her zaman yatak odalarında bulunması şart olmasa da gardıroplar, elbiseleri ortadan kaldıran en önemli parçalardır.Ancak standart raf sistemleri tüm ihtiyacınızı gidermek için her zaman yeterli olmayabilir. Böyle durumlarda ihtiyacınız olan rafı siz yaratabilirsiniz. Asılabilir kumaşraflar bunun için en uygun dolap aksesuarlarıdır.Örneğin sadece kazaklarınızı bu tür bir askıyla gruplayabilirsiniz.

18-Kazakları, bluzları ve diğer giyim eşyalarını kendi içlerinde renklerineg öre ya da kullanım amaçlarına göre gruplandırabilirsiniz. Spor giysiler ya da gece kıyafetleri ayrı bölümlerde bulunursa gardırobunuzun işlevini artırırsınız.

19-Bazı kanepelerin ve yatakların altları sandıklıdır. Böylelikle yastık,yorgan, battaniye gibi ev tekstilleri kalabalık yaratmadan yatak altında saklanabilirler.Ayrıca, yatak altları için üretilen,fazla derin olmayan geniş kutular da kullanışlı saklama elemanlarıdır.

MUTFAK/YEMEK ODASI

20-Tezgah altı ve üstü dolaplar ile raflar bir mutfağın vazgeçilmezleridir.Ayrıca, mutfağınızda yeterli mekan varsa vitrinli dolaplar da imdada yetişir.Ancak dolapların içlerini organize ederken çeşitli boylarda sepetler kullanarak eşyalarınızı gruplayabilirsiniz.Böylelikle, sofraya ait eşyaları bir arada düzenli bir biçimde tutabilirsiniz.

21-Artık mutfak dolapları ve çekmecelerin iç düzenlemeleri için farklı seçeneklerde bölmeler bulmak mümkün.Genellikle çatal, bıçak ve kaşıklar için kullanılan bölmeleri tabak, baharatlık hatta çekmecenin yüksekliği el veriyorsa şişeler için bile kullanılabiliyor. Servis arabaları, pratik tel raf üniteleri de mutfaktaki birinci dereceli düzen ustalarıdır.

22-Her şeyin yerini kullanımınıza göre planlayın. Tava çekmecelerini ocağın başındayken ulaşılabilecek yakınlıkta;tabak çanak dolaplarını bulaşık makinesinin yakınına yerleştirmek her zaman çok daha pratiktir. Aynı şekilde baharat kutularını pişirmenin yakınına; kilerinizide mutfak içinde alışveriş poşetlerinizi rahatlıkla açabileceğiniz biryerde tutarsanız, yemek pişirme anında mutfağınız çok daha az dağılacaktır.

23-Un, şeker, pirinç, mercimek, makarna gibi kuru yiyecekleri cam kavanozlar içinde saklayabilirsiniz. Duvara monte raf sistemleri ile birlikte düşünülen bu kavanozların çok değişik seçeneklerini bulmanız mümkün.

ÇALIŞMA ODASI

24-Çalışma odanızda kullanacağınız saklama üniteleri, kalabalık yapacak pek çok eşyayı bir çırpıda toparlayabilir.Bilgisayar masanızın tablasına monte edebileceğiniz klavye rafı; harddisk'inizi koyabileceğiniz keson veya tablalar masanızdaki kalabalığı azaltan başlıca aksesuarlardır.

25-Mutfaklar için üretilen, çatal-bıçak ya da mutfak gereçleri için düşünülmüş üniteleri de çalışma odanıza uyarlayabilirsiniz.Örneğin duvara asılan kancalı raylar kevgir yerine kalem dolu bir kutuyu da taşıyabilir.

26-Duvardan duvara raflar, cam veya opak kapaklı dolaplar, kitap, ansiklopedi ve dosyalarınızı muhafaza edebilir.Bunun yanı sıra, daha güncel dosyalarınızı,masanızın yanında yer verdiğiniz kesonlara yerleştirebilirsiniz. Bu kesonların içleri, dosyaları asmaya elverişli aksesuarlarla düzenlenebiliyor.

BANYO

27-Derli toplu bir banyoda, bütün gerekli banyo malzemelerini aradığınızda bulabilmelisiniz: Havlular,kremler, tarş malzemeleri, v.s. Raf ve kapaklı dolaplar şüphesiz ki pratik çözüm sunan şık seçenekler. Duvar rafları ve askılıklar bütünleyici aksesuarlar olarak kullanılabilir. Havlularınızı düzenli bir biçimde bu askılara asabilirken, raflara içlerinde ufak tefek eşyaları saklayan sepet ve kutuları, şık şişeleri yerleştirebilirsiniz.

28-Kirli çamaşırları muhafaza edeceğiniz kirli sepetlerini mutlaka kullanın.Yeriniz varsa bu sepetlerden iki tane alarak çamaşırlarınızı beyaz ve renkli olmak üzere ayırabilirsiniz. Duvara veya kapı arkasına monte edilen kapaklı dolaplarda krem, sabun v.s. depolamak için kullanışlı seçeneklerdir. Ayrıca, Amerikan bezinden üretilen ve derin cepleri olan bir torba da banyoda toparlayıcı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder