background img

Dekorasyon Fikirleri

Küvet mi duş sistemi mi tercihi doğru?


Banyonuzda rahatlamak mı istiyorsunuz, yoksa enerji depolamak mı? Bu sorunun yanıtı, küvet ve duş sistemleri arasındaki farklarda saklı...

≈Egzotik, eğimli, saten yüzeyli küvetler≈

Uzakdoğu Rüzgarı

Japon tarzı bir küvette su omuzlarınızdan aşağıya doğru akar gider. Size önerimiz, Zen çizgilerinde tasarlanmış seramik küvetler seçmeniz. Bu örneklerden bazıları el işçiliğiyle, Japonya'nın eski zamanlardan kalma tuğla ocaklarında üretiliyorlar. Seramik küvetinizi bronz bataryalarla tamamlayabilirsiniz.

Banyo Dekoru

Banyo alanınız müsaitse, neden içinde şömine ve mobilyalara yer vermeyesiniz? Kitaplık, havlu kumaş ile kaplanmış sandalye veya küvetinizin yanında konumlanan bir sehpa... Banyonuza bir hastane odası gibi değil, evinizin herhangi bir mekanı gibi muamele yapın.

Doğal Atmosfer

Egzotik bir adada, şelalesi olan küçük bir gölde yıkanmayı kim istemez? Dışarıya açılan bir kapı veya pencereniz varsa, banyonuzda da aynı duyguyu yakalayabilirsiniz. Tavan aydınlatması kullanmayın, çünkü etkisi çok sert olur. Ayrıca mekanın genelinde, daha ışıklı bir atmosfer elde edebilmek için, pastel renkleri tercih edin.

Duyular

Dokunma duyunuza öncelik verin. Kendinizi dev bir kaşığın içinde oturuyormuş gibi konforlu hissedebileceğiniz, saten yumuşaklığında yüzeyi olan bir küvet seçin. Mumlar yakın, küçük bir spot kullanın. Düşünün, meditasyon yapın... Banyodan çıkmak istemeyeceksiniz

Jakuzi

Banyonuza masajlı küvet ve buhar duşunu birlikte yerleştirebilirsiniz. Sabah sporunuzu yaptıktan sonra küvetinizin içinde oturup baştan ayağa suyu hissedin. Belki de en parlak fikirleriniz aklınıza burada gelir. Dışarı çıktığınızda yumuşacık bir havluyla vücudunuzu sarın. Cildinizin sağlıklı bir pembe tonunda olduğunu görecek, kendinizi 10 yaş daha genç hissedeceksiniz.

Spa Duygusu

Sıcak sudan soğuk suya girdiğinizde, vücutta oksijen alınmış gibi bir etki oluşur ve lenf sistemi uyarılır. Bu terapi için lüks SPA merkezlerine gitmek zorunda değilsiniz. Önce sıcak küvette 20 dakika tüm damarlarınızın genişlemesini, sonra da soğuk duşta damarlarınızın büzüşmesini sağlayın. Kan basıncınız artacak ve vücudunuzdaki toksinler dışarı atılacaktır.

Uygun Ölçek

Eğimli bel kısmı olan ve yukarı kıvrılan küvetler, boynunuzu yaslayarak uzanabilmenize imkan sağlar. Kendinizi bir kozadaymış gibi hissedebileceğiniz küvet ölçüleri idealdir (80x170 cm). Küvetinize hidroterapi özelliği ekletecekseniz, jet sistemli suyun akışıyla oynayabilmeniz için geniş küvetlere ihtiyacınız var.

≈Ayarlı duşluklar≈

Püskürtme

Günümüzde duş başlıkları suyun çok farklı şekillerde akabilmesine olanak verecek şekilde tasarlanıyorlar. Şimdilerde zindelik veren, cilde tıpkı küçük iğneler çarpıyormuş gibi bir etki yarataran duş başlıkları çok popüler. Hatta çapı 20 santimi bulan yağmur etkili duş başlıkları, sanki bir şelalenin altında yıkanıyormuşsunuz hissini verecektir.

Çevreci Su Akışı

Yağmur duş başlıklarının, tavana monte edilebilen ve genişliği 60 santimi geçen örnekleri de üretiliyor. Aslında bu ürünler suyu ekonomik harcayacak şekilde tasarlanıyor. Hava, duş sistemi içinde emilerek, suyun daha kalın ve konforlu bir şekilde püskürmesini sağlıyor. Su az tüketildiği halde çok daha fazla akmış gibi hissettiriyor.

Sıcaklık Ayarı

Termostatik duş vanalarıyla suyu istediğiniz derecede ayarlayabilirsiniz ve su otomatik olarak doğru dereceye ulaşır. Bu düzenlemelerde el duşu vücuttaki şampuan ve duş jelini durulamak ve duş alanını temizleyebilmek için doğru bir seçenektir. Duş bölmenize şampuan ve duş köpüklerinizi yerleştirecek bir niş eklemeyi de unutmayın.

Mekan Kalitesi

Mekan, ışık ve tabiatın öne çıktığı bir banyo, kapalı bir duş bölmesinden çok daha çekicidir. Duş aldığınız mekanı bir SPA ortamına dönüştürmek istiyorsanız, etrafa çiçekler yerleştirin. Duş bölmesini mümkün olduğunca geniş tutarak ve zeminine tik ağacından bir platform yerleştirerek sıcak bir atmosfer yaratın.

Su Basıncı

Su basıncını ayarlayabilen duş vanaları duştayken yaşanan şoklara son veriyor. Biri sifonu çektiği veya evdeki başka bir bataryayı açıp kapadığı zaman oluşabilen ani su sıcaklığı değişimlerini engelleyerek suyun basıncını ve sıcaklığını otomatik olarak sabitliyor.

Buhar Banyosu

Her gün buhar banyosu yapan birinin daha az nezle veya grip gibi rahatsızlıklara yakalandığını biliyor muydunuz? Her sabah yarım saat buhar banyosunda oturma lüksüne sahipseniz, tüm solunum sisteminizin temizlendiğini ve daha kolay nefes aldığınızı hissedersiniz.

Zemin Malzemesi

Yumuşak dere taşları banyo zemininde çok şık görünür ve üzerine basınca verdiği duygu cok hoştur. Etrafta dolaştıkça, destekleyici tedaviler arasında sayılan refleksoloji terapisindeki gibi sinir uyarılmaları yaşarsınız. Doğal taşlar suya dayanıklı yapıştırıcılar ile uygulanırlarsa banyoda kullanışlıdır.

Duş Ekipmanları

Parlak nikel veya krom duş başlıkları en bilindik seçeneklerdendir. Ama renk uygulanan ürünler de aynı formdaki duş başlığını daha farklı bir tatta algılamanızı sağlayabilir. Hatta şimdilerde ısındıkça renk değiştiren duş başlıkları bile üretiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder