background img

Dekorasyon Fikirleri

MUTFAĞI DAHA VERİMLİ KULLANMANIN 7 YOLU


Büyük beyaz eşyalar, küçük ev aletleri, baharatlıklar, sürahi derken mutfak her zaman ağzına kadar doludur. Yine de birkaç pratik hareket ve fonksiyonel mobilya ile kullanılabilir alanları üst düzeye taşıyabilirsiniz.

1- Buzdolabınızı düzenleyin

Eğer buzdolabınızda bile aradığınız yiyeceği bulamıyorsanız düzeltmeniz gereken şeyler var demektir. Dolaba her ürünü tek tek yerleştirmek yerine belirli ürün gruplarını birleştirerek buzdolabı çekmecelerine veya dönen tepsilere yerleştirebilirsiniz. Böylelikle hem aradığınız yiyeceği kolayca bulacak hemde buzdolabınızı daha kolay temizleyeceksiniz.

2- Asmak pratik bir çözüm olabilir 

Ufak tefek araçları koymak için hasır sepetlerden, teneke kutulardan kullanıyorsanız artık vazgeçin. Dekorasyonunuza uygun tek model kutuları duvarınıza sabitleyerek değerli alanlarınızı da kaybetmeyin.

3- Dolabınıza yeni raf ekleyin

Mutfağınızda dolap ekleyebileceğiniz alanlar yoksa boş ve yüksek alanlara raflar eklemeyi deneyin. Vazoları, yemek kitaplarını ve nadiren kullandığınız servis tabaklarını oraya koyun.

4- Mutfağınızın renklerini düzenleyin 

Mutfağınızın açık alanlarında bulunan eşyaları renklerine göre dizmeye özen gösterin. Bu görüntü ile hem gözünüz yorulmayacak, mutfağınız daha derli toplu duracak hemde daha ferah görünecek.

5- Ada mutfak mantıklı bir tercih olabilir

Mutfağınız bir ada sığacak kadar büyükse, mutlaka denemelisiniz. Adayı mutfağınızda masa olarak da kullanabilirsiniz.

6- Sevdiğiniz eşyalarınızı sergileyin 

En sevdiğiniz çay takımınız veya anneannenizden kalma puantiyeli tabaklarınızı çok seviyor ve kullanmaya kıyamıyorsanız açık raflara koyabilirsiniz. Hem sevdiğiniz eşyalar gözünüzün önünde olacak hem de onları koyacağınız yere diğer araç gereci koyabileceksiniz.

7- Tavandan yararlanın 

Yerdeki tüm alanları doldurdunuz fakat hala belli eşyalara yer kalmadı. Peki şimdi ne yapacaksınız? Mutfak ölçülerinize göre yaptırabileceğiniz tavan askıları sürekli kullandığınız eşyaları asarak işinizi çok kolaylaştıracak.


0 yorum:

Yorum Gönder