background img

Dekorasyon Fikirleri

10 adımda mutfaktaki yer kaybını önleyin


1- Tezgahta, davlumbaz, evye ve bataryalardapaslanmaz çelik ya da krom elemanlar kullanmak ışığı yansıtacağından mekana daha aydınlık bir görünüm kazandıracaktır. Dolap kapaklarındaki cam yüzeyler ve ayna efektleri de aynı etkiyi yaratacaktır.

2- Mekanı daha iyi kullanabilmek ve depolama ünitelerine daha fazla yer ayırabilmek için dolaplarınızı tavana kadar yükseltin. Daha estetik ve simetrik bir görünüm için aynı ölçüdeki üniteleri yan yana getirmeye çalışın.

3- Dolaplarınızı akıllıca yerleştirmeye özen gösterin. Tabaklar, tencereler ya da daha farklı elemanlar için ayrı bölümler yaratın ve kullanmadığınız eşyalardan bir an önce kurtulun.

4- Mutfaktaki atıl alanları raflarla ya daçekmeceli dolaplarla değerlendirebilirsiniz. Üzerine kavanozlarınızı dizeceğiniz ya da içine masa örtülerinizi koyabileceğinizbu üniteler hem dağınıklığı ortadan kaldırmanıza yardımcı olur,hem de daha sıcak ve samimi bir atmosfer yaratırlar.

5- Mutfağınızın ışıktan mümkün olduğunca fazla yararlanabilmesi için pencerelerinizde açık renklerde, modern ve sade bir tasarım tercih edin. Desenli bir kumaş perde yerine ışık geçirgen stor perdeler ya da jalüziler sizin için ideal olacaktır.

6- Eğer yeriniz darsa tüm dağınıklığınızı ortadan kaldıracak pratik ürünlerden mutlaka faydalanın. Örneğin, Hafele'nin sunduğu Hailo Rondo çöp tenekesi, evye altlarında kullanılarak çöp kutusunun yanında deterjan, temizleme bezleri gibi malzemelerin de düzenli bir biçimde yerleştirilmesini sağlıyor.

7- Unutmayın küçük metrekareli bir mutfağı geniş ve ferah göstermenin en etkili yolu depolama ünitelerinde, duvarlarda ve zeminde beyaz rengi tercih etmektir.

8- Küçük bir mutfakta yer kazanmak için ankastre ürünleri tercih edin. Ankastre ürünler biraz daha pahalı, ancak daha kullanışlı bir mekan yaratmak için buna değer.

9- Dolaplarınızın içine monte edilebilen pratik ve işlevsel çözümler yer kaybınızıönleyecektir. Örneğin, tencerelerinizi ve tabaklarınızı düzenli bir biçimde dizebileceğiniz metal üniteler çok işinize yarayabilir.

10- Tezgahın üzerindeki notlar, yazılar vs.. mutfakta kalabalık bir görünüm yaratır. Bunu önlemek için mutfak kapısının hemen arkasına bir pano asın ve ortalığa dağılmış ıvır zıvırdan kurtulun.



0 yorum:

Yorum Gönder