background img

Dekorasyon Fikirleri

Bahçe peyzajında dikkat edilmesi gerekenler


Bir peyzaj tasarımında öncelikle yapısal öğeler yerleştirilmeli. Evlerimizi tasarlarken kullanığımız tasarım ilkelerinin tümü, bahçe tasarımı için de geçerli. Her iki tasarımda da; renk, doku, şekil, ölçü ve işlevsellik ön planda tutulmalı.
Aynen evlerde olduğu gibi, bahçe içerisinde kullanılan renklerin de belirli bir uyum içerisinde bulunması gerekiyor. Sıcak ve parlak renkler; sarılar, turuncular, kırmızılar bahçe içerisinde canlı bir etki yaratır. Soğuk ve sakin renkler; maviler, morlar, beyazlar sakin ve huzurlu mekanlar ortaya çıkarır ve küçük alanları daha büyük gösterir.

Bahçe tasarımı yapılırken bitkilerin büyüdüklerinde alacakları boylar göz önünde bulundurulmalı tam büyümemiş ancak gösterişli görünmesi icin dar alanlara dikilen bitkiler birkaç yıl içerisinde sıkıntı yaratacak, istenilen etkiyi bırakamayacak ve bitkinin normal gelişimini etkileyecektir.

Ağaç ve çalılar, genellikle peyzaj tasarımının ana unsurlarını oluşturur. Ağaç ve çalıların yıl icerisinde gösterdikleri renk, şekil ve doku değişimleri göz onunde bulundurularak yerleşim yapılmalı.

Ova akça ağacı, kızıl ağaç, adi gürgen, iğde, kayın, kurtbağrı, karayemiş ve ılgın rüzgarı kesebilecek bitkilerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder