background img

Dekorasyon Fikirleri

Sağlıklı bir ev için 4 ipucu


Yaşadığınız ortamı sağlıklı hale getirmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
Yaş-kış evinizdeki ideal ortam ısısı 20-21 derece olmalıdır. Yalıtım yapılmış evler sizi dış ortamdaki ısı değişikliklerinden korurken size kesinlikle daha korunaklı bir ortam yaratır.



İşte eviniz ve sağlığınız için yapmanız gerekenler

Aydınlatma


En ideal aydınlatma elbetteki gün ışığından maksimum derecede yararlanmak. Gün ışığı bakterileri öldürürken, vücudumuzda D vitamini oluşmasını da sağlar. Açık renklerde boyanmış mekanlar, az eşya kullanımı ve camların temiz olması da etkili.

Nem 


Evinizin nemli olması romatizma, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklara davetiye çıkarır. Ayrıca duvarlara yapışan nem, evinizde bakterilerin üremesine de neden olur.

Gürültü 


Dairenizde ses yalıtımı yaptırmak ve çift cam kullanmak sesi azaltır. Sesi yansıtan mermer, taş, cam gibi yüzeyler yerine halı, perde gibi sesi tutan yumuşak yüzeyler kullanmak sessiz bir ortam sağlar.

Havalandırma


Sağlıklı bir ortam istiyorsanız eğer evinizdeki hava kalitesine çok önem göstermelisiniz. Çöpleri kapalı kaplarda tutmak, kirli çamaşırları temizlemek, kötü koku kaynaklarını gidermek evinizdeki havanın kalitesini de artırır. Evi temizlerken kalkan tozlar havada 4 saatten fazla kalır. Bu yüzden evler düzenli temizlenmeli ve sık sık havalandırılmalıdır. "Evimi temiz tutsamda hiçbir zaman toz eksik olmaz" diyenlerdenseniz eğer yapmanız gereken havalandırdıktan sonra temizleme işlemine başlamak olmalıdır. Sokağınızdan gelen tozlar sizi kötü etkileyebilir ve nefes darlığı çekebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder